"Gevaarlijke honden"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Toen ze in haar socialisatie periode zat werdt me aangeraden door de instructeurs om haar zoveel mogelijk met andere honden kennis te laten maken om zo een sociale hond van haar te maken. Nu is ze een sociale hond is moet ik haar leren om andere honden te negeren? "

Ligt er maar net aan wat je sociaal noemt. Persee naar elke vreemde hond toewillen vind ik niet sociaal. Dat noem ik gebrek aan impulscontrole. 

En het lijkt me ook niet realistisch om te denken dat een vreemde hond/mens erop zit te wachten tot jouw hond op ze af komt. 

Ik ben alleen maar blij als een ander niet ongevraagd in onze persoonlijke ruimte komt. Scheelt mij weer oversteken. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Toen ze in haar socialisatie periode zat werdt me aangeraden door de instructeurs om haar zoveel mogelijk met andere honden kennis te laten maken om zo een sociale hond van haar te maken. Nu is ze een sociale hond is moet ik haar leren om andere honden te negeren? "

 

Ja die klinkt bekend in de oren misschien zijn ze niet duidelijk genoeg geweest in de mate en manier waarop dat zou moeten gebeuren of interpreteren 'wij' het zelf onbedoeld fout. 

 

Je kweekt er makkelijk zat juist ook een 'asociale' hond van. Want door gewenning en in alle blije opwinding ongeduldig recht op een andere hond afstappen is niet bepaald sociaal te noemen. Ik weet wel dat ik het bij een volgende hond nooit meer zal doen zoals dat ik bij mijn oudste gedaan heb.

 

Verder hoor ik ook bij de groep ontwijkers. Aan de lijn wordt niet gespeeld en gegroet. Hooguit met honden die we kennen en met wie we samen ad wandel gaan. Alhoewel ik het gewoon bij alle maten honden doe, zijn er zeker rassen/types indien ik baas en hond niet ken bij wie ik nog een grotere boog/omweg maak. En daar kan ik zelf absoluut niet van wakker liggen. Als ik risico's kan beperken en mijn honden daarmee veilig kan houden doe ik dat. Sommige rassen staan er nu eenmaal om bekend dat ze minder goed met hun eigen geslacht overweg kunnen en haantjes gedrag ad lijn met een die graag/makkelijk gaten maakt staat helemaal niet op mijn verlanglijstje. 

 

Daarnaast heb ik ook helemaal geen zin om een vreemde baas/hond combi te gaan observeren en ontleden terwijl ik met mijn hond(en) ad wandel ben. Die tijd is voor ons samen tussen het 'geklets' door.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  

Even een reactie op jou ;-)
Mijn herder gaat altijd met een bocht om een andere hond heen, hij zal nooit in 1 rechte lijn op een andere hond af gaan.
Hij vind het zelf ook niet fijn als een andere hond dat doet, soms gaan honden in 1 rechte lijn op mijn hond af, en dan probeert hij die honden te vermijden. Als dat niet lukt kijkt hij heel veel weg van ze, en zend veel kalmerende signalen uit. Mijn hond is juist van het communiceren en contact maken op een rustige manier. "

 

Oh vergis je niet in mijn verhaal,ik vind alle honden leuk,ben gewoon dol op honden.

De ervaring leert alleen(zoals je leest in mijn stuk) dat als ik 50 DH's tegen kom en er 48 op dezelfde manier(kunnen) reageren,dan zit ik dat niet te verzinnen,ik probeer het niet mooier te maken maar ook zeker niet lelijker.

Het gedrag wat ik omschrijf is ook Herder gedrag,ze kunnen dit gedrag 'sneller' laten zien,dat zit er een beetje ingefokt hè,het 'ergens op af (durven) gaan'.

 

En niet geheel onbelangrijk is hoe het baasje er mee om gaat,heb je goed door wat er gebeurd in de hondentaal,dan kun je er iets mee doen,dat gebeurd ook te weinig.

 

Maar dat is  wat ik bedoel met accepteren dat bepaalde soorten honden ook bepaalde eigenschappen hebben,niks lelijks,maar gewoon een ingefokt ding.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Daarbij is het omlopen of weg lopen voor mij ook een manier van rust geven aan mijn hond en andermans hond.

 

Vorige week nog,loop ik met Mila(middelgrote hond van 26 kilo) de stoep af,om achter de auto's op het fietspad even door te lopen....omdat er een Westie op dezelfde stoep loopt waarvan ik weet dat die veel te korte afstand op de stoep écht véél te weinig ruimte is om onze honden elkaar rustig te laten passeren,en dat dit hondje al met 5 meter er tussen gaat grommen(van ongenoegen)..en nu zou er hoogstens 1 meter tussen zitten.

Komt bij dat de man het hondje dan ook nog even aan zijn riem rukt en streng toespreekt.

 

De reactie van de man...; Ga je nu omlopen?! Hahahaha(sarcastisch/licht beledigd lachje)

 

Ik heb de man ook maar genegeerd,want hij snapt er de ballen niet van.Hij bekt zijn hondje liever af ,dan dat hij hem wat ruimte en rust gunt.

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Ik loop tegenwoordig praktisch alleen nog maar in losloopgebieden. Af en toe maak ik het nog wel mee dat mensen hun hond aanlijnen of omdraaien als ik aan kom lopen. Maar dat snap ik inmiddels wel. Ik hou Jack dan ook netjes bij me. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het tegenwoordig erg soepel verloopt tijdens het wandelen. Mensen hier in de buurt kennen ons inmiddels allemaal. En als we naar een groter losloopgebied verderop gaan lopen alle honden los kriskras door elkaar. Als ik hier soms die verhalen lees van mensen over dat ze hun honden niet bij andere honden laten en hun honden altijd bij ze moeten blijven e.d...... Dat zie ik zo ontzettend weinig terug tijdens het wandelen. Ik zie vooral heel veel sociale honden en heel veel gemoedelijke baasjes.

 

En ja ik loop ook met een herder dus niet iedereen is dolenthousiast. Niks aan te doen! En als mensen omlopen moeten ze dat lekker doen, aan mijn hond zal het niet liggen :)

Ik denk dat je het vooral langs je heen moet laten gaan en ervoor moet zorgen dat de focus van je hond op jou ligt op het moment dat zo'n andere hond aan de overkant loopt. En zelf gewoon loslaten en vrolijk doorlopen :)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik heb zelf o.a. een Duitse Herder. Dus die vooroordelen ken ik wel ja... Mijne is gebeten door een herder etc. etc. Een Duitse Herder is van origine een veedrijver, zij houden graag de controle. Een andere hond omduwen of in de nek happen (happen is geen bijten!!!) komt vanuit de oorsprong van het veedrijven. Zal de herder zijn eigen vee willen verwonden? Lijkt mij niet dus... Dat veel mensen een Duitse herder ontzettend eng vinden is me wel duidelijk.

Spencer luistert prima en ik laat hem dan ook niet op andere honden af gaan. Ik heb geen zin in het zoveelste 'mijn hond is door een herder gebeten' riedeltje.
Ik wandel met mijn honden (DH, Weimaraner en border collie X) voor mijn eigen plezier. Met de honden van een ander hoef ik niks en zij ook niet met die van mij.
Nu hebben wij het geluk vlakbij de duinen te wonen en daarom lopen ze veelal los. Langs de weg als ze aangelijnd zijn ga ik ook niet vlak langs andere honden lopen. Daarbij, Spencer heeft een vrij grote persoonlijke zone. Het wordt dan alleen maar ongemakkelijk.

Als een ander daar iets van denkt dan boeit me dat eigenlijk niet.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Het zijn me voornamelijk de vooroordelen wat me storen.  Ik weet dat mijn hond andere honden alleen ziet als speelmaatjes. Als de andere hond het beu is en haar op haar plek zet met een snauw neemt ze ook netjes afstand.  Ze is ontzettend speels en daarom een beetje druk af en toe. Ik vraag altijd netjes aan de eigenaar van een andere hond toestemming of ze met elkaar mogen spelen.

Was vandaag de auto aan het wassen op de oprit en had laika vastgelegd in de garage aan een lange lijn. Ze kon alleen op onze oprit komen. Komt er een vrouw langs met een maltezer en je ziet laika al denken:Spelen! Dus ze komt de garage uit maar komt niet in de buurt van de stoep. Die vrouw schrok en ik zeg snel dat ze aan de lijn ligt en niks doet. 

Zij vondt het alleen eng omdat ze zo groot is, maar honden hebben gesnuffeld en gaat prima. Komt de overbuurman langs en zegt:kijk maar uit hoor dat is een herder die kan je niet vertrouwen  Hebben zelf ook een maltezer.

 

Ze gaat gewoon graag met andere honden om, zo graag zelfs dat ik erover na aan het denken ben om er nog een hond bij te pakken.

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Toen ze in haar socialisatie periode zat werdt me aangeraden door de instructeurs om haar zoveel mogelijk met andere honden kennis te laten maken om zo een sociale hond van haar te maken. Nu is ze een sociale hond is moet ik haar leren om andere honden te negeren? "

 Jou zijn in je opvoeding ook sociale vaardigheden bijgebracht toch ga je hopelijk ook niet op iedereen af op straat.

 

 

Nico (Gast)

Als een eigenaar zijn hond niet kort houd en hij passeert iemand,hij valt aan en bijt,

Dan heet het dat snap ik niet. Neem dan ook je verantwoording en betaal de rekeningen,Groot of klein want dan pas begrijp je waarom mensen oversteken.

Weet wel dat die rekening op kan lopen tot €500.000,00 en dan niet mopperen.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Wat ik hier vooral lees is onbegrip van TS Daniëlle naar andere mensen toe. Ieder heeft het recht om om wat voor reden dan ook jou en je hond te ontlopen. Daar hoef jij je niet beledigd om te voelen. Heel fijn dat de hondenschool vindt dat jouw hond lekker moet spelen om te socialiseren, maar dat is niet het probleem van een ander. Heel erg veel honden vinden spelen niet leuk en bij heel veel honden kan 'leuk spelen' binnen een fractie van een seconde omslaan in een knokpartij. Vaak onschuldig, maar een paar schrammen zijn snel gemaakt. En ja, als zo'n knokpartijtje tussen een malthezer en een herder plaatsvindt, dan kan je wel raden wat daar het gevolg van is.

Zelf heb ik een kruising tussen een herder en een labrador waarin qua gedrag heel veel 'herder' zit. Hij mag van mij dan ook niet wild spelen met kleine hondjes. Daar is hij simpelweg te lomp voor en hij hapt (zoals eerder omschreven door iemand: zoals bij veedrijven). Met herders kan hij aardig overweg. Ze lijken elkaars gedrag te begrijpen en te accepteren. Andere hondenrassen vinden het echter helemaal niet leuk.

Overigens was mijn hond toen hij jong was ook heel speels en naarmate hij ouder werd ging hij het spelen steeds minder waarderen. En dat gebeurt bij veel honden die ouder worden. Ze spelen bijna alleen met bekenden. Toen jij kind was, Daniëlle, toen speelde je waarschijnlijk ook heel makkelijk met andere kinderen. Maar nu ben je volwassen en ga je eigenlijk alleen gezellige dingen doen met mensen die je kent. Mensen die jou ontlopen zouden dat best eens kunnen doen omdat hun hond al volwassen is en dus helemaal geen behoefte heeft aan spelen met een jonge wildebras.

Ik denk niet dat andere mensen het probleem zijn, maar dat jij je instelling moet veranderen en moet begrijpen dat er zoveel verschillende en vooral logische redenen kunnen zijn waarom een andere hond niet met die van jou mag spelen.

Overigens heb ik mijn eigen hond gisteren uit zijn eerste speelpartijtje in tijden gehaald. Waarom? Hij begon weer in nekken te bijten. Ook bij een Argentijnse Dog. En aangezien ik gezond verstand heb ik me zo voorstellen dat meneer de Argentijn van 90 kilo daar zo geïrriteerd door raakt dat hij uiteindelijk mijn hond bijt en dat is nou niet bepaald een eerlijke strijd. En zo kan iemand met een malthezertje bij jouw hond dus ook denken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zeer herkenbaar, maar ik trek me er zo min mogenlijk van aan.

Je zal ook vast wel hebben mee gemaakt, wanneer een klein hondje blaft en gromt naar jou hond zijn de kleine hondjes heel stoer omdat ze dat durven tegen zo'n grote hond, en moedigen het vaak juist nog aan ook!

Maar als de mijne 1 blaf zou geven, willen ze hem het liefst nog meteen een muilkorf voor je hond.


Nee hoor, ik vind de mensen juist erg zielig die een bochtje om mij heen lopen. Zielig omdat ze geen idee hebben hoe lief mijn hond is!

Maar sommige proberen hun angst te overwinnen en merken dat sem toch wel een hele lieve herder is.

En soms noemen wij het de rode loper die voor ons uitgelegd word, iedereen gaat voor ons aan de kant, soms voel je je net alsof je heel beroemd ben en macht heb hahaha <img class=" />

Probeer het positief te zien, jij weet dat jou hond lief is, als andere mensen dat niet willen in zien is het hun probleem "

 




dat vind ik nou weer jammer van je , grote honden zijn altijd in het voordeel bij de kleintjes, vaak is het toch zo dat kleintjes zich laten gelden door angst voor de groote van de hond.

hier een giga hond, zelf zie ik dat niet maar ze is het wel, schoon aan de haak bijna 75 kilo, ik hou altijd rekening met anderen, zeker als ik bemerk dat de eigenaar soms geen kant op gaat, dan stap ik van de stoep, mij zien ze duidelijker dan een klein opdondertje..

vanochtend nog, een loslopende hond, oud en krakkemikkerig, vriendje van Bamse, maar als Bamse een duw zou geven dan valt deze hond om.... ik ga even van de stoep af met een grote boog loop ik met bamse even om, erg ? nee tuurlijk niet. heb nou toch respect voor ieder.

de angst van eigenaars met kleine hondjes kan ik me zo goed indenken, vandaar ik ga uit de weg. :-D

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

"  



dat vind ik nou weer jammer van je , grote honden zijn altijd in het voordeel bij de kleintjes, vaak is het toch zo dat kleintjes zich laten gelden door angst voor de groote van de hond.


hier een giga hond, zelf zie ik dat niet maar ze is het wel, schoon aan de haak bijna 75 kilo, ik hou altijd rekening met anderen, zeker als ik bemerk dat de eigenaar soms geen kant op gaat, dan stap ik van de stoep, mij zien ze duidelijker dan een klein opdondertje..


vanochtend nog, een loslopende hond, oud en krakkemikkerig, vriendje van Bamse, maar als Bamse een duw zou geven dan valt deze hond om.... ik ga even van de stoep af met een grote boog loop ik met bamse even om, erg ? nee tuurlijk niet. heb nou toch respect voor ieder.


de angst van eigenaars met kleine hondjes kan ik me zo goed indenken, vandaar ik ga uit de weg. <img class=" /> "

 



Ik denk dat je me dan niet helemaal goed begrijpt. Ik bedoel dat een grote hond die met een kleintje speelt alsof het een grote is een probleem kan opleveren. Zo slaat Tjibbe nog wel eens met een poot op een rug. Een eigenaresse van een teckel was daar helemaal niet blij mee. Het arme dier had al een slechte rug. Ook hapt tjibbe als hij iets zat is. Bij een grote hond geen probleem, maar een kleintje kan zo mis gaan. Vooral als een grote hond geprikkeld wordt door het gekef van sommige kleintjes (gisteren kwamen er weer 3 luid blaffend en grommend op Tjibbe afgestormd) dan kan een ruzie vervelend aflopen. We hebben hier op HP al vaak genoeg topics tegengekomen waar een kleintje (al dan niet perongeluk) door een grote hond ernstig of zelfs dodelijk is verwond. Net als dat je een shetlandpony niet met een enorm trekpaard zou laten stoeien, vind ik het ook niet handig om een hondje van een paar kilo met een herder van 40 kilo te laten spelen. Kijk, Bamse is waarschijnlijk vrij rustig, maar geloof me dat mijn herderkruising dat absoluut niet is. 40 kilo schoon aan de haak met het enthousisme van een pup en zonder te begrijpen hoe sterk hij is. (Hoewel hij naar kleintjes wel iets voorzichtiger is, tot hij helemaal opgaat in zijn spel of zich irriteert aan het kleintje). Nee, ik neem het risico liever niet. Hij rent ze omver, hij plant poten op ruggetjes en hij hapt in nekken. Ik waarschuw een eigenaar altijd en soms zit er iemand tussen die het wel vertrouwt, maar dat is dan eigen risico. Veel andere lopen met een boog om ons heen als ze een kleine hond hebben en ik begrijp dat helemaal.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

"  


Ik denk dat je me dan niet helemaal goed begrijpt. Ik bedoel dat een grote hond die met een kleintje speelt alsof het een grote is een probleem kan opleveren. Zo slaat Tjibbe nog wel eens met een poot op een rug. Een eigenaresse van een teckel was daar helemaal niet blij mee. Het arme dier had al een slechte rug. Ook hapt tjibbe als hij iets zat is. Bij een grote hond geen probleem, maar een kleintje kan zo mis gaan. Vooral als een grote hond geprikkeld wordt door het gekef van sommige kleintjes (gisteren kwamen er weer 3 luid blaffend en grommend op Tjibbe afgestormd) dan kan een ruzie vervelend aflopen. We hebben hier op HP al vaak genoeg topics tegengekomen waar een kleintje (al dan niet perongeluk) door een grote hond ernstig of zelfs dodelijk is verwond. Net als dat je een shetlandpony niet met een enorm trekpaard zou laten stoeien, vind ik het ook niet handig om een hondje van een paar kilo met een herder van 40 kilo te laten spelen. Kijk, Bamse is waarschijnlijk vrij rustig, maar geloof me dat mijn herderkruising dat absoluut niet is. 40 kilo schoon aan de haak met het enthousisme van een pup en zonder te begrijpen hoe sterk hij is. (Hoewel hij naar kleintjes wel iets voorzichtiger is, tot hij helemaal opgaat in zijn spel of zich irriteert aan het kleintje). Nee, ik neem het risico liever niet. Hij rent ze omver, hij plant poten op ruggetjes en hij hapt in nekken. Ik waarschuw een eigenaar altijd en soms zit er iemand tussen die het wel vertrouwt, maar dat is dan eigen risico. Veel andere lopen met een boog om ons heen als ze een kleine hond hebben en ik begrijp dat helemaal. "

 



Oh...whahahaha! Willemijn, wat ben ik toch een blondje! Dat was helemaal geen reactie op mij. Tsja, je kan je haar wel bruin verven, maar er blijft toch echt blond onder zitten. O-) O-) O-)

honden page profiel --

Ik loop met mijn chi ook even naar de overkant als ik een grote hond met weinig leuks in de lichaamstaal tegenkom.

 

Niet omdat die hond voor mijn vooroordeel nou zo gevaarlijk zou zijn, maar wel omdat ik 100% vertrouw op de onkunde van sommige baasjes.

 

(Zo ga die maar ontcijferen )

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

" Ik ontwijk ook vaak grotere honden , gewoon om dat mijn hondjes nog al eens lelijk doen ,vooraal Lodewijk wil altijd het Haantje zijn en daar heb ik geen zin in de laatste tijd gaat het goed en hoef ik de meeste honden niet te ontwijken , en lopen mijn honden door zonder te blaffen etc  soms vroegen mensen mij waarom ik een andere kant op ging , nou zei ik omdat Lodewijk zo tekeer kan gaan ,niet omdat ik bang ben voor jullie honf. het is dus niet zo dat iedereen bang is voor jou hond, ik deed het om dat ik het getier van mijn hondjeswou doorbreken. Lodewijk denkt dat hij een duitse dog is , en dat is hij echt niet met zijn 3kilo, en Lobke doet gewoon mee ,en dat wil ik niet, dus blaffen en tieren betekend hier niet spelen maar doorlopen . nu hebben ze het door en blaffen niet meer.Hein. "

 Haha, ja, dat denken dat ze een duitse dog zijn, dat is toch wel teckel eigen :-) :-) 

 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Wat een hoop reacties, sommige ben ik het mee eens maar ook met sommige niet, maar ja ieder mens heeft recht op zijn eigen mening. Maar verder ben ik gewoon trots op mijn grote meid dat er totaal geen kwaad inzit en dat ik met haar overal kan komen. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

En dat is het allerbelangrijkste dat jij trots op haar bent 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Wat een hoop reacties, sommige ben ik het mee eens maar ook met sommige niet, maar ja ieder mens heeft recht op zijn eigen mening. Maar verder ben ik gewoon trots op mijn grote meid dat er totaal geen kwaad inzit en dat ik met haar overal kan komen.  "

 

Daar mag je zeker trots op zijn en koesteren! 

Geniet lekker van haar!

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Als ik met mijn Chi's op stap ben komen alle mensen op me af met: Ooh amaaai wat een mooie hondjes! en zoo lief!! Wat zijn het? En dan zeg ik: 2 chihuahua'tjes

Als ze dat horen springen ze elke keer een meter achteruit met de woorden OEI!!! 

Echt belachelijk soms maar ook wel grappig 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Halsband om in huis?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^